• +Grønt

  Last Ned
  +Grønt

  JÆDER Ådne Espeland AS er prosjekteier og har med seg et godt utvalg leverandører, kunder og forskere i et treårig Innovasjonsprosjekt (IPN) som finansieres av prosjekteier og Norges forskningsråd.

  HOVEDFOKUS I PROSJEKTET ER:

  Ny bruk av grønnsaker i sunne og bærekraftige kjøttprodukter. Målet er å komme frem til minimum 5 hverdagsprodukter med en grønnsaksandel på opp mot 49%. Utveksling av kompetanse og verdier mellom bedriftene kommer som et positivt tillegg.
  Det er også en selvfølge at sluttproduktene smaker bra!

  Helsemessige fortrinn:
  Redusere forbruk av rødt kjøtt, samt øke inntak av grønnsaker. Forske på om samspillet mellom kjøtt og grønnsaker bidrar til hittil ukjente helsefordeler.

  Miljømessige fortrinn:
  Mulighet for bedre råstoffutnyttelse. I dag blir mye av grønnsakene sortert bort på grunn av størrelse, form og farge. I prosjektet kan vi fokusere på å utnytte ukurant råvare, da vi likevel skal bruke små biter.

 • Hå Kylling

  Last Ned
  Hå Kylling

  Hå Kylling er det nye navnet på Jæder sine kyllingprodukter, både ferske og ferdigbehandlede.

  På Jæren finner man 45 kyllingbønder innen en times omkrets, og nå har Jæder etablert et topp moderne produksjonsselskap midt mellom dem. Et godt, lokalt samarbeid mellom bønder, foredling og leverandør skal sørge for suksess med den nye merkevaren Hå Kylling.

   Vi har fått på plass et meget profesjonelt foredlinsanlegg. Her er vi tett på bøndenes produksjon og kan dermed sørge for effektiv, moderne drift og samtidig at dyrevelferden ivaretas.

  Kylling er et velsmakende kjøtt og et miljøvennlig og stadig mer populært middagsalternativ

  Felles for alle produktene er at det er «kvalitet fra Jæder». Det kan vi love siden vi er så tett på både bønder og produksjonsselskap. Hå Kylling er saftig og velsmakende, og vil definitivt bli ettertraktet! Vi vil jobbe kontinuerlig med å utvikle nye kyllingprodukter gjennom Jæder-kjøkkenet og gleder oss til å lansere flere spennende og velsmakende nyheter i fremtiden.