Hå kylling fra Jæder

Skrevet av Jæder, 14.06.2017.

På Jæren finner man 45 kyllingbønder innen en times omkrets, og nå har Jæder etablert et topp moderne produksjonsselskap midt mellom dem. Et godt, lokalt samarbeid mellom bønder, foredling og leverandør skal sørge for suksess med den nye merkevaren Hå Kylling.

Tall viser at det er sterk vekst i forbruket av kylling. I 2006 produserte bøndene i fylket 9 000 tonn kyllingkjøtt, mens det i 2016 ble levert 24 814 tonn. Det tilsvarer nesten en tredobling. Kyllingbonde Sigurd Høyland holder til i Kongeheia på Rimestad, og han kan fortelle at han er stolt av å være en del av den jærske kyllingsatsingen.

Jæder er en solid leverandør og en anerkjent produsent av mat av høy kvalitet, og jeg er veldig glad for at mine kyllinger nå skal bli markedsført som Hå Kylling ut mot markedet. Det er definitivt ingen ulempe å ha en dyktig samarbeidspartner som Jæder like i nærheten. På Jæren har vi et meget godt miljø, og lange tradisjoner for samarbeid. Det er med på å gi gode resultater, sier Høyland.

Produksjonsselskapet Hå Kylling AS, som Jæder etablerte sammen med Nortura i november, har åpnet nye muligheter til å satse enda sterkere på hvitt kjøtt. Dag Roar Reime er daglig leder i Hå Kylling AS, og han er strålende fornøyd med at Jæder nå satser på kortreist kylling.  – Vi har fått på plass et meget profesjonelt foredlinsanlegg. Her er vi tett på bøndenes produksjon og kan dermed sørge for effektiv, moderne drift og samtidig at dyrevelferden ivaretas. Kylling er et velsmakende kjøtt og et miljøvennlig og stadig mer populært middagsalternativ, så det vil være nok å gjøre, fastslår Reime.

Hå Kylling er det nye navnet på Jæder sine kyllingprodukter, både ferske og ferdigbehandlede.

Felles for alle produktene er at det er «kvalitet fra Jæder». Det kan vi love siden vi er så tett på både bønder og produksjonsselskap. Hå Kylling er saftig og velsmakende, og vil definitivt bli ettertraktet! Vi vil jobbe kontinuerlig med å utvikle nye kyllingprodukter gjennom Jæder-kjøkkenet og gleder oss til å lansere flere spennende og velsmakende nyheter i fremtiden, sier Guro Espeland, markedssjef i Jæder Ådne Espeland AS.