• +Grønt

    Last Ned
    +Grønt

    Forskningsprosjektet «GRØNTiKJØTT» ble tildelt oss fra Norges forskningsråd i 2015.

    Formålet var å utvikle bærekraftige og sunne hverdagsprodukter bestående av kvernet kjøtt med en høy andel grønnsaker. Mulighet for bedre råstoffutnyttelse ved å benytte grønnsaker med ukurante størrelser. Utvikle ny kategori bearbeidede kjøttprodukter som er ernæringsmessig optimale og har helsefortrinn bygget på forskningsbasert kunnskap.

    JÆDER var prosjekteier og hadde med seg et godt utvalg leverandører, kunder og forskere i dette treårige Innovasjonsprosjektet.

    Første produkt i prosjektet ble lansert i 2016 og produktseriens navn ble +Grønt

    +Grønt -serien inneholder 4 produkter til storhusholdning:

    Kjøttbolle av storfe med 33% grønnsaker

    Kyllingbolle med 33 % grønnsaker                     

    Spansk kjøttbolle av storfe med 33% grønnsaker 

    Karbonade av storfe med 33% grønnsaker

     

    Produktvarianter finnes også i en Fjordlandrett og i matkasser.

  • Hå Kylling

    Last Ned
    Hå Kylling

    Hå Kylling er det nye navnet på Jæder sine kyllingprodukter, både ferske og ferdigbehandlede. Hå Kylling er et produksjonsselskap som JÆDER eier sammen med Nortura.På Jæren finner man 34 kyllingbønder innen en times omkrets, og nå har Jæder sammen med Nortura etablert et topp moderne produksjonsselskap på Kviamarka. Et godt, lokalt samarbeid mellom bønder, foredling og leverandør skal sørge for suksess med den nye merkevaren Hå Kylling.


    Vi har fått på plass et meget profesjonelt foredlinsanlegg. Her er vi tett på bøndenes produksjon og kan dermed sørge for effektiv, moderne drift og samtidig at dyrevelferden ivaretas.
    Kylling er en mager og bruksvennlig proteinkilde, og vi opplever stor etterspørsel på våre kyllingprodukt. Felles for alle produktene er at det er «kvalitet fra Jæder». Det kan vi love siden vi er så tett på både bønder og produksjonsselskap. Hå Kylling er saftig, velsmakende og definitivt ettertraktet! Vi vil jobbe kontinuerlig med å utvikle nye kyllingprodukter gjennom Jæder-kjøkkenet og gleder oss til å lansere flere spennende og velsmakende nyheter i fremtiden.

  • Vegja

    JÆDER er i stadig utvikling og er alltid på jakt etter nye produktkategorier. 

    Vi er en kjøttvarebedrift med lange tradisjoner, men likevel faller det oss naturlig å tenke på alternativer
    til kjøttvarer. Med denne produktkategorien tar vi på alvor de som ønsker å redusere kjøttforbruket sitt. Planteriket har uendelig mange gode råvarer som vi kan benytte i våre vegetarprodukter. I Vegja-kategorien satser vi på å bruke mest mulig norske råvarer og ønsker å tilby smakfulle produkter uten soya.

    Vi har utstyr og kunnskap som gir oss verdifulle fortrinn i produktutviklingen. Resultatet blir gode smaker og flott konsistens.

    Vi håper produktene faller i smak for både vegetarianere, veganere, fleksitarianere og miljø- og smaksinteresserte forbrukere.

    JÆDER har nylig blitt prosjekteier i et spennende, treårig Innovasjonsprosjekt.
    Prosjektet støttes med forskningsmidler for jordbruk og matindustri som forvaltes av Norges forskningsråd. Prosjektet heter: “Norsk vegetar for fremtiden.
    Norske grønnsaker, belgvekster og korn i bærekraftige vegetarprodukter” 
    Vårt fokus vil være norske råvarer, god råstoffutnyttelse, høy næringsverdi og selvsagt god smak.

  • Dyrka

    Fra 2020 til 2023 har JÆDER vært prosjekteier for et innovasjonsprosjekt i regi av Norges forskningsråd. Prosjektet ble kalt ”Norsk vegetar for fremtiden”, og sammen med 14 partnere var målet å utvikle plantebaserte produkter av norske råvarer.

    Dette klarte vi! Og vi lanserer i første omgang to produkter som er næringsrike, smakfulle og bærekraftige. Begge produktene består av norske belgvekster, korn og grønnsaker. Navnet til favaritdeig og favarittboller er fra norske favabønner som er en proteinrik belgvekst, som er en viktig ingrediens i disse produktene. Innholdet av bygg og havre bidrar med fiber og god tekstur på produktene.